Ghoriba este numele autentic al biscuitilor marocani, crocanti si cu migdale (maruntite si esenta)
sunt foarte buni si extrem de usor de facut :)
ingrediente:
200g + 120g zahar pudra (daca e vanilat e si mai bine), 50 g unt + 50 ml ulei, 1 praf de copt, 2 oua, 80-100g migdale maruntite si 370g faina, putina coaja rasa de lamaie sau portocala (optional) si 1 lg esenta de migdale
* pot fi folosite foarte bine si alune de padure, nuci sau orice alta "samanta minune" ai la indemana
se incalzeste untul, impreuna cu uleiul, la microunde, pana se topeste si se pune deoparte, dupa care se bat ouale cu 200g zahar pudra pana devin usor cremoase! Acesta este momentul in care trebuie sa adaugi esenta si coaja de citrice urmand sa amesteci in compozitie untul cu uleiul deja pregatite, turnand cate putin!
faina amestecata cu praful de copt si pudra de migdale trebuie incorporata in compozitia de mai sus fapt care te va conduce catre un aluat nu tocmai vascos si "obisnuit" :) ca doar e vorba de biscuiti marocani, nu?
infasori aluatul in folie alimentara si-l lasi frumusel la frigider, pentru 45-50 minute sa-i vina mintile la cap :))
intre timp te asiguri ca ai cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu si incepi sa pregatesti deliciosii biscuiti formand bile, cu mana, cat o nuca; bile pe care le tavalesti pana le zapacesti in zaharul pudra ramas si le asezi ordonat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasi ~ 2-3 cm spatiu intre ele, sa aiba loc sa se intinda frumusel! inainte de a-i baga la cuptor presezi putin fiecare biluta (practic le turtesti putin) si le bagi la cuptor pentru 18-22 minute, nu mai mult si desi vor fi putin moi, stai linistita, in cateva minute se vor intari exact cum si cat trebuie!
sunt perfecti pentru un mic dejun excelent, o gustare cu fructe sau langa un pahar cu lapte, seara, inainte de culcare!
este o reteta pe care nu ai cum s-o uiti si o data incercata va fi repetata de muuuuuuulte ori! si o spun din experienta :))
PS iti ies cam 25-30 bucati, depinde de cat de mari stii tu ca sunt nucile :)
va pup cu drag,
A.
9 comentarii:
super faine aceste fursecur.le voi incerca cu siguranta.pupicei
Tare aratosi aurii acestia,iar migdalele imi plac mult!
Sarah, multumesc! sunt deliciosi si-i poti pastra si 2 saptamani, daca-ti raman :) te pup cu drag!
Teo, si mie imi plac foarte mult si migdalele, dar si aurii acestia, ii tot fac si refac cu diverse combinatii, merg foarte bine si cu scortisoara si nuca :)
te pup cu drag :*
o idee buna pentru gustarica copiilor.
asa e! e perfecta pentru o gustare delicioasa :*
Super fursecuri, notat reteta! Spune-mi, te rog, "un praf de copt" inseamna un plic de praf de copt, sau atat cat iei in doua degete? Merci :*
Liana, multumesc! un praf de copt = 1 plic de praf de copt!
trebuia sa specific, dar zuza cum sunt ... :))
te pup cu drag :*
Zuza sunt eu, ca am muscat-o de vreo doua ori cu "un praf de copt" de nu-mi crestea nimic si de-atunci intreb. pupici
Liana, mai bine asa :) te pup cu drag :*
Trimiteți un comentariu