pentru micul dejun, si nu numai ;) am incercat reteta Laurei Adamache doar ca am schimbat umplutura!
atata pufosenie, finete si delicatete mai rar!
reteta perfecta pentru orice aluat dulce ;) si o recomand tuturor!
pentru umplutura am folosit crema de ciocolata si dulceata de piersici, una dintre preferatele mele!
pentru aluat: 500 gr faina, 1 cub mic de drojdie proaspata, 90 gr zahar (mie imi plac mai dulci), 250gr lapte
50 gr unt, sare(un varf), 1 ou intreg si un galbenus deoarece am ales sa pun mai putin lapte!
am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine ;) si apoi am impartit aluatul in 8 bile egale pe care le-am intins in forma de dreptunghi cu grosime de aproape 1 cm
am taiat fasii prima jumatate a dreptunghiului si pe cealalta jumatate, in partea de sus am pus umplutura
le-am rulat cu grija si am lipit prin presare capetele (franjurile) si le-am lasat la dospit inca 30 min in tava tapetata cu hartie de copt!
dupa ce au crescut (practic si-au dublat volumul) le-am uns cu 1 ou batut bine si amestecat cu 2 lg de lapte si le-am presarat cu seminte de mac
sunt gata in 20-25 minute, depinde de cuptor! oricum se fac foarte repede!
iata cum arata imediat ce le-am scos din cuptor:
sunt minunate, delicioase si pufoase!
va pup cu drag
A.
5 comentarii:
Ce reteta delicioasa. Sigur o s-o incerc cat mai curand.
e si usor de facut, vei vedea! trebuie doar sa ai rabdare sa creasca aluatul! te pup si astept impresii
Mari, ma bucur ca-ti place! vei vedea ca sunt delicioase! te astept cu pareri!
te pup cu drag,
Amoush
Superb ti-au iesit, Amoush!! Multumesc ca le-ai incercat si ca ti-au placut!!
P.S Te rog mult, sa inlocuiesti numele Laurei Sava cu Laura Adamache.:)))) Te pup si sa stii ca imi esti datoare cu un miel de Paste pentru ca m-ai botezat!!!:)))
O zi superba sa ai, draga mea!!
Multumesc Laura! acum am observat si eu greseala de editare! meriti 2 miei de Paste pt asta, nu unul!
te pup cu drag si-ti multumesc mult!
numai ganduri bune,
Amoush
Trimiteți un comentariu