10 octombrie 2011

112 - ajutor! ... sau cum un telefon iti poate salva viata!


Nu! Nu mi s-a intamplat nimic, din fericire, dar de cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi "daca venea salvarea mai repede poate traia" "daca pompierii ajungeau mai repede, poate nu ardea toata casa" ? 
nu intru acum in polemici despre sistemul sanitar sau despre problemele existente, insa ... din pacate, si credeti-ma e purul adevar, mai mult de 70% dintre apelurile la serviciul special 112 sunt doar glume de prost gust, ale unor copii inconstienti, needucati si necontrolati de parinti, dar din pacate si ale unor adulti inconstienti, si asta doar ca sa nu folosesc alte cuvinte grele! 

O viata poate depinde de tine, o initiativa care are o mare greutate avand in vedere miza finala: salvarea unor vieti. 

Campania porneste de la cateva cifre ingijoratoare: 3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenta 112 sunt false urgente. 
Peste 70% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna. Doar 27% sunt apeluri reale.
Numarul acestor abuzuri trebuie sa scada, daca nu chiar sa dispara de tot. In fiecare zi, peste 20 de oameni sunt raniti grav. Ei au nevoie reala de Serviciul de Urgenta.
am fost profund impresionata cand am nimerit din intamplare pe blogul lui Manafu si la Sun Food si am descoperit aceasta actiune de responsabilizare! ASA DA! 
Bravo, de o mie de ori bravo! ... au niste articole care chiar merita citite! 
daca am fi cu totii, cel putin la fel de implicati, mai ales ca nu ne costa nimic, poate ca am reusi, cate putin, cate putin, sa schimbam sau macar sa imbunatatim aceasta situatie! 
Posteaza si tu pe facebook sau pe blog un anunt despre aceasta problema atat de serioasa si dramatica si poate ca vom reusi! Hai sa facem posibila aceasta campanie si sa ne asiguram ca toate mamele copiilor care fac astfel de glume vor vedea anuntul nostru! Haideti sa ne asiguram ca toti pustanii care se cred smecheri si isi omoara timpul cu apeluri "gratuite", dar care ne costa mult mai mult! 
va pup cu drag si va doresc din tot sufletul sa nu aveti vreodata nevoie sa sunati la 112, nici pentru salvare, nici politie si nici pompieri! 
cu cele mai bune ganduri :*

3 comentarii:

Virgil spunea...

Ce pot sa zic mai mult decat ca sunt o gasca de prost crescuti. Educatia, si ma refer la cei 7 ani de acasa, incepe sa scada la un nivel amenintator. Astia sunt oamenii care ne vor da pensii maine!

sarah spunea...

nu vreau sa scuze pe nimeni dar paca acei natarai de plozi mai au o scuza pentru ca nu constientizeaza gravitatea lucrurilor dar adultii care fac astfel de "glume" de prost gust i-as impusca.laudabila initiativa.felicitari tuturor celor implicati!

Amoush spunea...

Virgil, asa e! este vorba de educatie, bun simt si responsabilitate! din pacate sunt multi, mult prea multi!

Sarah, intr-un fel ai dreptate, poate ca nu au acordat suficient timp pentru a analiza impactul si efectul glumelor, dar chiar si asa! nu mai zic de adulti care ... off, mi-e greu sa vorbesc normal despre ei, as folosi niste cuvinte mult mai grele ...
te pup cu drag Sarah!

o saptamana usoara amandurora!