29 august 2011

crema de vanilie pentru prajituri

crema de vanilie m-a scos de multe ori din incurcatura ;) caci se potriveste multor retete dulci


ingrediente: 
5 galbenusuri de ou
10 linguri de zahar fin (se dizolva mai repede)
4 linguri de faina (cu varf)
1 cana si jumatate de lapte (750 ml)
vanilie si 1 lgt unt nesarat
o cutie smantana pentru frisca (200 ml)

eu am folosit-o chiar in acest weekend la umplut eclere cu sos de ciocolata :P 



















se bat bine galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce devin albicioase si cresc in volum!
se adauga vanilia si untul, faina cernuta si laptele, dupa care amestecati bine cu un tel micut pana eliminati toate cocoloasele! 

se fierbe pe foc mic, amestecand continuu, pana devine cremoasa! dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta si e gata de ornat :)

va pup cu drag,
A. 

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Te scoate din incurcatura dar e si foarte buna aceasta crema!O zi buna!

Amoush spunea...

Teo, asa e! merge si fara sa fie asociata cu vreo prajiturica, doar cu fructe proaspete si fursecuri maruntite ;)

te pup cu drag si-ti doresc sa ai o saptamana de exceptie!