30 aprilie 2011

cornuri cu ciocolata si migdale



Aluat: 180 ml lapte caldut, 80gr zahar fin, 1 ou mare si un galbenus, 390gr faina tip 650, un praf de sare, 100gr margarina, 1 plic drojdie uscata si arome


Umplutura: crema de ciocolata si fulgi de migdale


am framantat foarte bine aluatul si l-am lasat la dospit, acoperit cu un prosop incalzit, pana ce si-a dublat volumul! 


se intinde o foaie din tot aluatul, insa ai grija sa nu fie nici groasa, dar nici prea subtire, cam de 1 degetel ;) grosime! o tai fasii late de 10-15 cm si apoi in triunghiuri! 
pe una dintre laturile triunghiului se adauga o lingurita cu crema de ciocolata si cativa fulgi de migdale si apoi se ruleaza! 
se aseaza toate cornurile in tava, cu 2 degete distanta intre ele, ca sa aiba loc sa creasca si se mai lasa 20 minute la dospit! Ai grija sa nu fie racoare in camera, altfel nu cresc suficient! 
Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru aproximativ 25 minute, pana se rumenesc! 








3 comentarii:

Liana10 spunea...

Arata minunat, Amoush ;-)

Postolache Violeta spunea...

arata tare bine cornurile tale, imi imaginez si cat de bune si fragede trebuie sa fie

Amoush spunea...

multumesc fetelor! sunt foarte fragede si perfecte pt micul dejun, mai ales ca le poti incalzi putin la microunde si devin excelente ;)