ei bine, atunci gratar sa fie! :) dar cu calamari
calamarii sunt extraordinari, deliciosi si carnosi, merg de minune cu un sos de usturoi si i-am servit acompaniati de cartofi fierti cu unt!
Simplu si gustos!
spalam si curatam bine calamarii, 2-3 bucati / portie, timp in care fierbem cate 2 cartofi medii (in coaja) pentru fiecare portie dorita!
Atentie: cartofii nu trebuie fierti 100%, caci trebuie decojiti, taiati cuburi, unsi cu putin unt si bagati la cuptor, la foc iute (de sus) ca sa se rumeneasca putin sau macar sa faca o crusta usor crocanta! asezonam cu putin patrunjel tocat maruntel!
frigem calamarii, presarati cu putina sare, pe gratar sau direct intro tigaie de teflon, stropita cu 1lgt de ulei!
calamarii trebuie tinuti maxim 3-4 minute pe fiecare parte, altfel devin cauciucosi si tari!
sosul de usturoi: 6 catelusi de usturoi, 4 lg ulei masline, 4 ramuri de patrunjel, toate la blender pana sa le zapacim de tot :)
si gata, masa e servita!
va pup cu drag,
A.
6 comentarii:
Ce deliciu!!! Arata grozav de bine! Pup si o seara buna sa ai!
Licuta, multumesc! o saptaman excelenta si pupici :)
Eu am venit la masa! mai ai?? ca tare imi plac fructele de mare!
Anto, pentru tine facem special o noua portie :)
te pup cu drag si-ti doresc o saptamana excelenta, plina de caldura si zambete!
Ce delicatesa,as manca in fiecare zi,ador calamarii la gratar cu lamaie si chiar cei pacatosi..(adica cei infarinati si prajiti in fripteoza,ii numesc pacatosi ca au o groaza de calorii...si totusi ii mananc cu cartofi pai,ca daca-i bal,bal sa fie)
Deci,foaaaaaarte deliciosi!!!
Pupici si o seara placuta!!!
Petronela, sunt total de acord cu tine :))
te pup cu drag si-ti multumesc pentru vizita :*
o zi excelenta!
Trimiteți un comentariu