ingrediente pentru aproximativ 20 buc:
1 ceasca de ulei
4 cesti de apa
12 linguri faina
5 oua
reteta in imagini
pune la fiert apa cu uleiul! cand clocoteste adauga toata faina o data si da la o parte de pe foc continuand sa amesteci energic!
Dupa ce s-a racit acest aluat vascos trebuie adaugat cate un ou (amestecandu-se bine pana sa fie perfect incorporat) si tot asa pana termini cu toate cele 5 oua.
cu forma de biscuiti spritati sau cu o punguta taiata la un colt, toarna linii (nu prea lungi) din aluat! ai grija sa lasi distanta intre ele pentru ca mai cresc putin in volum! se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aprox 35 minute (in functie de cuptor)
se umplu cu crema de vanilie sau orice alta crema iti place :P
va pup cu drag,
A.
8 comentarii:
Nu imi este clar ceva, nu mai este necesar sa il punem in cuptor la copt?
Sunt tare dragute eclerele tale :) Imi aduc aminte de copilarie :)
ai mei sunt mari iubitori de eclere ! arata foarte bine ale tale!
Antonina, multumesc! Pupici ;)
Delicioasa, si eu am amintiri placute legate de ele ;)
Anonim, ai dreptate si am modificat in postare! Eram grabita sa le degust :P
pupici
iubita una dintre cele mai iubite prajituri de catre mine,multumesc mult de asa minunatie,o portie si pentru mine,te rog!
te pup Brindusa! ;)
Reteta cred ca e grozava, insa eu prefer ca, cantitatile sa fie in GRAME nu in cesti, deoarece in ziua de astazi cestile variaza foarte mult de la 50 grame la aproape 400 grame;
Vrei, te rog sa ma ajuti in aceasta privinta?
Chiar in aceste zile am in plan sa incerc reteta, si mi-ar fi mai usor daca as cunoaste mai exact gramajul ingredientelor, deoarece prima data este mai greu, apoi din experienta va merge mai bine;
Iti multumesc anticipat..
@anonim ai dreptate, e posibil sa gasim si cesti imense! eu am o cana gradata si ma folosesc tot timpul de ea!
1 ceasca = 200 ml
vei vedea ca e o reteta destul de usoara ;)
te astept cu impresii! ;)
Trimiteți un comentariu