Panna Cotta este o budinca aparent simpla, deloc sofisticata ... asta daca nu ii sta alaturi minunatul sos (sau piure) de fructe
ingrediente (pt 4 - 6 portii, depinde de forma)
400 ml. smantana dulce pentru frisca
200 ml. lapte
170 g de zahar
cateva picaturi de vanilie
6 foite de gelatină
Se inmoaie foile gelatina în 5-6 lg apa rece pt aprox 5 minute.
Pune intr-o cratita, la foc mic smantana, laptele si zaharul. Se amesteca in mod constant, iar inainte de a ajunge la fierbere, se îndepartează de la caldura si se continua amestecand inca vreo 2 minute!
Adauga gelatina pusa la inmuiat, scursa de lichidul in surplus. Se amesteca bine toata compozitia pentru a se dizolva toata gelatina si apoi se trece printr-o sita ca sa fim siguri ca nu au ramas bobite de gelatina.
Se toarna in forme individuale (stropite cu putina apa) si se lasa la frigider sa se inchege minim 5 ore!
inainte de servire, scoate budinca din forme si alatura-i niste piure de fructe proaspete sau chiar dulceata ;)
eu am facut un sos de fructe de padure:
un castronel de fructe de padure (mure, zmeura si afine) si 3 lg zahar fin, pasate bine la blender si date intr-un clocot!
va pup cu drag,
A.
4 comentarii:
Delicioasa ca de obicei iubita,portia mea intii de toate si toate felicitarile mele!
;) multumesc Brindusa! pupici
Grozav trebuie sa fie acest dulce,cu sosul ala!
Teo, multumesc! a fost grozav, intr-adevar si s-a terminat intr-o clipa :))
Trimiteți un comentariu