ceva dulce? pai daca tot e atunci sa fie un tort :)
ingrediente:
pentru blat: 4 oua, o cana de faina, o cana de zahar, 4 lg ulei, un praf de copt, 3 lg cacao, un praf de sare, esenta de vanilie
pentru crema si decor: o cutie de 500 ml frisca sau smantana pentru frisca (in acest caz iti trebuie si zahar fin, cam 2 lg), o ciocolata neagra sau cu lapte si afine aprox 20 buc
blatul de pregateste ca orice pandispan, sau chec si dupa ce s-a racit se taie in 2 parti egale
daca nu vrei sa-l servesti a doua zi atunci ar fi bine sa-l insiropezi putin, cu sirop facut din 5 lg zahar brun, vanilie si o canuta de apa fierbinte)
pentru crema trebuie batuta bine frisca (sau smantana) si o imparti in 2 parti egale:
o parte trebuie amestecata cu fulgi de ciocolata pe care-i obtii foarte usor din tabloeta de ciocolata (ii razi cu cutitul) iar o parte e pastrata pentru decor!
crema obtinuta se aseaza peste primul blat si se niveleaza cu grija, dupa care asezam al doilea blat si ornam cu frisca ramasa si afinele delicioase! Frisca o poti stropi cu fulgi de ciocolata pentru un efect si mai spectaculos!
a fost primul meu tort cu frisca si mi-a placut foarte mult!
incearca-l si tu si vei vedea ca e delicios!
pupici,
A.
2 comentarii:
Suuuper de tot arata, imi imaginez ce bun a fost
multumesc frumos! a fost bestial ;) mai ales ca am folosit ciocolata neagra care a adaugat o aroma speciala cremei
te pup cu drag
Amoush
Trimiteți un comentariu