21 august 2011

calamari la gratar cu usturoi

imi plac fructele de mare, as manca toata ziua buna ziua numai fructe de mare, dar la noi se gasesc doar congelate sau refrigerate! bune si asa, dar au alta savoare atunci cand sunt proaspete!

dar gata cu vorbaraia caci am primit :) o ditamai punga cu calamari :) si o specie mai rara de usturoi, usturoi chinezesc



nici nu m-am dezmeticit bine ca tigaia deja sfaraia, calamarul era deja taiat fasii, spalat, uscat ... gata de preparat ;)



intr-o tigaie speciala pt fript (teflonata, gen grill), unsa cu putin ulei, se arunca fasiile de calamar presarate cu putina sare! au nevoie de doar 1-2 minute pe fiecare parte (depinde de grosime) caci altfel isi pierd din textura si devin cauciucoase!

la sfarsit presaram putin usturoi zdrobit, amestecat cu ulei de masline si cateva frunze de busuioc

simplu, rapid si extrem de delicios :)
daca nu va place usturoiul puteti stropi cu lamaie sau il puteti incerca si cu usturoi si cu lamaie in acelasi timp :P

va pup cu drag,
A.

5 comentarii:

Antonina spunea...

si eu le-am manca de luni pana duminica seara!;) in special creveti.. Dar clar nu stramb din nas la calamari!! arata tare bine! de unde ai luat usturoiul chinezesc?? O seara faina!

Amoush spunea...

:)) bun venit in club Antonina! scoici, creveti de toate felurile, sepie, calamari ... pe toate le iubesc ;)

sursa zice ca l-a cumparat de la Carrefour, de la raionul cu specialitati si fructe exotice!
noapte buna, draga mea!

Aluculesei Brindusa spunea...

Sunt inebunita dupa asa ceva iubita,imi plac la nebunie!Sa am pofta,nu-i asa?

Amoush spunea...

stiam eu ca-tiu plac ;) pofta buna si pupici ;)

Amoush spunea...

*ca-ti plac

scuzati greseala ;)