22 august 2011

scoici cu sos de rosii, busuioc si usturoi

dupa ce am vazut midiile Simonei pe Alison Trials nu am avut altceva pe lista de shopping decat ingredientele necesare prepararii retetei :)



Ingrediente: 
1 saculet de scoici (midii) deja curatate ~ 1 kg, 5 rosii, 2-3 graunti de usturoi, cateva frunze proaspete de busuioc, 2-3 lg ulei masline, sare, piper si un praf de cimbrisor

am zdrobit usturoiul si l-am calit putin in uleiul  de masline dupa care am adaugat rosiile decojite si taiate cubulete, impreuna cu condimentele de mai sus, lasand sa fiarba la foc mic spre mediu!

in tot acest timp, intr-un vas (suficient de mare) cu apa clocotita si un praf de sare am adaugat midiile spalate in prealabil, si le-am lasat doar 1 minut, dupa care le-am scurs bine si s
le-am adaugat peste sosul de rosii!

in maxim 5 minute din acest punct sunt gata de servire! Aproape de final adauga si busuiocul taiat maruntel!
*scoicile care nu s-au deschis au fost inlaturate ;)

o reteta atat de simpla, dar atat de speciala si de savuroasa ... mmmmm, te lingi pe degete, la propriu ;)

Multumesc Alison!

va pup cu drag,
A.

7 comentarii:

Momo spunea...

ooo,deja papate!daca ti-au placut iti mai scriu citeva retete,ce zici?:))

Amoush spunea...

:)) astept cu mare interes pestele
pupici si multumesc ;)

Antonina spunea...

Amoush tocmai am anuntat-o pe Alison ca saptamana viitoare o sa sughita indelung ;)) Tare bine arata scoicile !! O zi faina!

Amoush spunea...

:)) Antonina, te inteleg perfect! acum am intrat in vanatoare de peste cambula :))
te pup cu drag :*

FLORY spunea...

Un deliciu!Personal nu m-am incumetat sa le prepar acasa,dar niciodata nu-i tarziu.o zi frumoasa!

Delicioasa spunea...

Faine scoici! Nu ma mai satur de midii :) Am pregatit pana acum numai cu vin sau smantana. E cazul sa incerc si reteta aceasta. O zi frumoasa

Amoush spunea...

@Flory, trebuie musai sa incerci! nu vei regreta! ;)

@ Delicioasa mea draga, nici eu nu incercasem, dar au fost atat de usor de facut si atat de delicioase ;) incat trebuie sa repet reteta ;)

o zi excelenta
Amoush