painici umplute cu rosii si branza = un mic dejun usor de facut, intotdeauna la indemana si cu siguranta pe placul tuturor ;)
ingrediente pt painici: 1.5 lg ulei, 250 ml apa, 50 ml lapte dulce, 1 lgta sare, 1 lgta zahar, 450g faina, 1 plic drojdie uscata!ingrediente pentru umplutura: o canuta cu cuburi de branza, o canuta cuburi de rosii, sare si condimente (eu am pus putin busuioc)
le-am adaugat pe toate in masina de framantat si am lasat aluatul la dospit timp de aproximativ o ora!
am intins foi (4 buc deoarece am vrut sa fie portii unice, dar pot si facute si mai mici, tu alegi) , si le-am umplut cu amestecul de branzica si rosii, dupa care le-am rulat frumusel si le-am mai lasat 15-20 minute sa se odihneasca, timp in care bineinteles ca ele mi-au facut pe plac si au mai crescut :)
se coc in cuptorul deja incins, pe treapta din mijloc, pana se rumenesc si se ridica usor cu mana din tava (ai grija sa nu te frigi) ;) insa inainte de coacere le crestezi putin cu cutitul si le ungi putin cu un ou batut, ca s e rumeneasca frumos!
spor la treaba si pofta buna ;)
va pup cu drag,
A.
4 comentarii:
Multumesc mult iubita,o reteta super .Ma apuc si eu de bucatarit asa ceva si revin cu impresii!
Brandusa, sigur o sa-ti placa! poti sa incerci cu multe alte combinatii pt umplutura: cartofi cu rozmarin, varza cu bacon ;)
pupici
faina painica!
Mai da ce antet frumos ai ,cu ce program l-ai facut ? poate fac si eu ceva mai frumos decat scrisul :))
Ana, multumesc! m-a ajutat o prietena draga! pup
Trimiteți un comentariu