20 august 2011

sandwich cald sau painica umpluta cu rosii si branza

painici umplute cu rosii si branza = un mic dejun usor de facut, intotdeauna la indemana si cu siguranta pe placul tuturor ;) 





ingrediente pt painici: 1.5 lg ulei, 250 ml apa, 50 ml lapte dulce, 1 lgta sare, 1 lgta zahar, 450g faina, 1 plic drojdie uscata!ingrediente pentru umplutura: o canuta cu cuburi de branza, o canuta cuburi de rosii, sare si condimente (eu am pus putin busuioc)

le-am adaugat pe toate in masina de framantat si am lasat aluatul la dospit timp de aproximativ o ora!

am intins foi (4 buc deoarece am vrut sa fie portii unice, dar pot si facute si mai mici, tu alegi) , si le-am umplut cu amestecul de branzica si rosii, dupa care le-am rulat frumusel si le-am mai lasat 15-20 minute sa se odihneasca, timp in care bineinteles ca ele mi-au facut pe plac si au mai crescut :) 


se coc in cuptorul deja incins, pe treapta din mijloc, pana se rumenesc si se ridica usor cu mana din tava (ai grija sa nu te frigi) ;) insa inainte de coacere le crestezi putin cu cutitul si le ungi putin cu un ou batut, ca s e rumeneasca frumos! 

spor la treaba si pofta buna ;) 


va pup cu drag,
A.

4 comentarii:

Aluculesei brindusa spunea...

Multumesc mult iubita,o reteta super .Ma apuc si eu de bucatarit asa ceva si revin cu impresii!

Amoush spunea...

Brandusa, sigur o sa-ti placa! poti sa incerci cu multe alte combinatii pt umplutura: cartofi cu rozmarin, varza cu bacon ;)

pupici

Ana spunea...

faina painica!
Mai da ce antet frumos ai ,cu ce program l-ai facut ? poate fac si eu ceva mai frumos decat scrisul :))

Amoush spunea...

Ana, multumesc! m-a ajutat o prietena draga! pup